Találtam egy tornyot! (306)
o f f t o p i k (82)
Szakmai kérdések (44)
Messzi tornyok (104)
pénisz (1)
Valami történik itt! (60)
Hülyeségek (110)
Újrahasznosítás (16)
Víztorony Baráti Kör (195)
Segítséééég! (60)
Közérdekű információk (98)
A MÁV víztornyai (17)
Könyvajánló (24)
Segítséget szeretnék a Fehér úti víztorony megmentéséhez (3)
Óbudai gázgyár (20)
Adatbázis (16)
Budatétényi pályázat (43)
Ha tiéd lenne az egyik? (60)
Oroszlány (8)
Ez vajon miii? (19)
Margitsziget - víztorony (8)
Műemlékvédelem (41)
Biznic! (11)
Vélemények (378)
Örökségnapok (11)
A Víz Világnapja (14)
Kiállítás (11)
Víztornyok a Google Earth-ben (10)
BME - építészhallgatóknak: Saj. ip. ép. spec. kérd. tanulmányhoz (10)
Szolnoki toronymentők (19)
VBK póló (12)
Az évezred első víztornya - Győrött (14)
nagyképek (0)
archicad (0)
Új téma címe legyen:

mail: 
Lánczi András 
viztorony@viztorony.hu 


Ha tiéd lenne az egyik?
név:
e-mail:
szöveg:
 
hozzászólok

« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5
Spongya Bob [2004.01.23. 23:26]
Jut eszembe, én kispesti vagyok és itt van közel a víztorony utcai víztorony! Ezt kb. 12-13 éve újították fel (most irodaházként működik) korábban egy elhagyatott régi, üzemen kívüli torony volt ez. Tele volt denevérrel, és azt mondták, hogy vámpírok is laknak benne, de ezt soha nem bizonyították be...
Spongya Bob [2004.01.22. 18:45]
Sziasztok!

Teljesen le vagyok nyűgözve ettől a honlaptól, nagyon tetszik, és valójában csak most jöttem rá, hogy a lelkem mélyén Én mindig is VÍZTORONY rajongó voltam! Olyan érzés ez, mintha megtaláltam volna önmagam! Köszönöm nektek, óriási érzés!!!

üdv
Spongya Bob

ui: Ha lenne egy víztornyom, egy nagy kiállítótermet csinálnék belőle, természetesen fotó és festmény kiállítást, naná, hogy a téma a víztorony lenne..:)))
Barbi [2004.01.13. 15:50]
Sziasztok!
Ha enyém lehetne az egyik víztorony, akkor én egy nagy akváriumot(-okat) rendeznék be. Persze hangfalakkal, kellemes zenével, egy hozzá értő "halásszal". És kikapcsolódni járnék oda, de minden vasárnap látogatható lenne, hogy megoszthassam az élményt!
András [2004.01.12. 18:29]
grrr. a szám megvan, de rosszul írtam fel. grrrrr
András [2004.01.11. 23:02]
Szia, köszi a hozzászólást.

Ami a Fehér úti tornyot illeti, nekem az elsők között volt, a víztorony-lakás-ábrándozás idején. (Pár éve még mérőszalaggal másztam fel a tetejére, hogy felmérjem, mekkora lakást lehetne csinálni belőle.) Ennek az állapota jelenleg igen siralmas, bár statikus nem vagyok, de szerinem pár éven belül magától összedől, ha nem bontják le. (A képken azt hiszem látszik, hogy a vasbeton tartóelemek hullanak szét. Felújítani nyilván nem fogják... A Tatai úti inkább tűnik igen masszívnak és elpusztíthatatlannak. Voltam benne régebben, döbbenetes érzés volt felmenni a lépcsőn a tartályig. A MÁVnak nincs túl sok víztornya Budapesten - konkrétan csak ez és az istvántelki ikrek - ezeket jó lenne megmenteni.

Ez a típus az egyik legszebb, remélem a MÁV-telepi (amit eladtak) tényleg olyan lesz, mint amilyen volt új korában. Ezt mondjuk hamarosan kiderítem, ugyanis megtaláltam a noteszt (több hónap után), amiben az új tulaj telefonszáma van. Holnap felhívom, és kikérdezem :)
lbernuska [2004.01.11. 18:13]
Sziasztok!
Bár a tornyok valóban ipari létesítmények, de az ember - találékony lény lévén – kiötlötte a loft lakást, ami nem más, mint az egykor üzemi célokra kialakított helyiségek lakótérként való felhasználása. Tehát a helyzet valós… Én is ezen „elvetemültek” csoportjához tartozok, akik szívesen eljátszadoznak a gondolattal, hogy milyen is lehet egy átalakított víztorony belsejében élni. Akkor gondoltam erre először igazán, mikor egy éven keresztül a Fehér úti (Bp., X. ker.) torony előtt jártam el nap, mint nap. Sokszor képzeltem el, mennyire jó érzés lehet egy ilyen monumentális épületet megmenteni a biztos pusztulástól. Nagy kihívást jelentene az átalakítása is: milyen lenyűgöző méretű, tágas terek hozhatók létre benne, no és nem utolsó sorban a kilátás is gyönyörű lehet… (és zajos szomszédok sincsenek).

Pl. a tatai úti torony esetében a „csupa lépcsőház” probléma pár beiktatott födémmel megoldható lenne, és így egy csomó új szint jöhetne létre. Bár lehet, hogy ezt a meggyengült szerkezet már nem bírná ki… ehhez igazán már statikusra lenne szükség! A MÁV igazán hozzácsaphatná a vasút-múzeum területéhez, mint kiállítási épületet…

(Némi magán zönge: Engem egész életemet elkísértek ezek a monstrumok. Sokáig a győri Erzsébet ligetben található toronytól pár száz méterre laktam, majd szintén Győrben a Tihanyi Árpád úti két lábon álló, vörös palával burkolt torony mellé költöztem. Jelenleg Budapesten a XIII. kerületben élek, pár lépésre a tatai úti toronytól. Ez már nem lehet véletlen…)

Egyéb jó ötlet az elárvult víztornyok hasznosítására: lásd a fent említett győri Tihanyi Árpád úti darab. Ott jelenleg a város egyik legfelkapottabb étterme és pub-ja működik „LaTorre” – „A Torony” néven.

Büszkeséggel tölt el, hogy szülővárosomban épült az évezred első víztornya! Az később étteremként és kilátóként is fog működni eredeti funkciója mellett!

Somfai Attilát üdvözlöm! Egy volt győri építészhallgató…
Kőhalmi [2003.12.11. 23:24]
Igaza van ctj-nek kiállítóteremnek remek lenne, de én ezt a sok szép tornyot mutatnám meg az embereknek. Lássa az is aki nem fér hozzá a neten. Szóval felnyitnám az emberek csipáját...
ctj [2003.12.11. 12:47]
Manó!
Nehéz a dolog. Ui. a tornyok ipari építmények. Olyan helyen nemigen van, ahol ilyen jelleggel fel lehetne ruházni. De amúgy lettlégyen bárhol, ha rendben van tartva, az a gazdát dícséri. (Nem véletlen, hogy Bp. úgy néz ki, ahogy...)
Ezt úgy értem, hogy az már csak a tulajdonos igényességén, ügyességén, szellemén és pénztárcáján múlik, hogy miként kezeli a kincsét.
Manó [2003.12.10. 22:49]
András!Mert már régóta szeretnék egyet,és azt gondolom nagyon hosszú út vezet még egy tulajdonilapig.ctj!Pont hasonlókra gondoltam eleinte de ez kevés, ettöl többet szeretnék tudod amire érdemes felnézni mint mondjuk egy /citadella/ vagy ilyesmi.Nem csak üzleti,eszmei értelme is lenne a dolognak.
ctj [2003.12.10. 12:35]
Manó!
Gondolom, nem a csúnya vasakra golnolsz :-)

Szóval lakást, bár csupa lépcsőház lenne a lakásom.

De amire igazán használni tudnám, az egy kiállítóhelység. A körbejáró Nap micsuda fényjátékot hozhatna ki egyes képzőművészeti alkotásokból, de kilátónak, kávézónak se lenne rossz egy (példa erre az esztergomi Trafó, amelyik szintén ipari létesítnyből – régi elektromos állomás – lett kialakítva.)
Na vegyünk egyet?
András [2003.12.09. 21:20]
"gyenge pontomon érint minden része"
húha, miért?? nagyon izgi!!
fotókat küldj nyugodtan bátran. és áruld el, melyik a kedvenc tornyod!!
Manó [2003.12.09. 21:15]
Sziasztok.Gratulálok a laphoz, gyenge pontomon érint minden része.Pár fotóval kiegészítem majd az egyiket/ha megengeditek/.Engem az érdekelne ki-mit csinálna egy üres víztoronyból anélkül,hogy bármi kárt tenne a külsö homlokzaton.
« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Főoldal | Lap teteje | Moderálási alapelv: mindet törlök, ami nem tetszik :o)
Keresés a fórumban:
keresek